Postdoc vacancy in the Brain and Development Research Center at Leiden University

Het project “Raging hormones in the gifted: Anxiety, peer relations and giftedness in emerging adolescence” staat onder leiding van dr. Kiki Zanolie en dr. Marieke Bos bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie in het Brain & Development Research Center. In dit project wordt onderzocht hoe sociale relaties van invloed zijn op mentale gezondheid van adolescenten (typisch ontwikkelende en hoogbegaafde adolescenten) en hoe dit samenhangt met puberteits-veranderingen gedurende de adolescentie. Het project richt zich op twee belangrijke processen voor mentale gezondheid: i) het uitdoven van angst (extinctie leren) wat mogelijk ten opzichte van de kindertijd en volwassenheid is verminderd en ii) sociale status (b.v. populair vs afgewezen status).

Taken

De post-doc heeft als taak om een experimentele studie op te zetten en uit te voeren naar de rol van leeftijdsgenoten op mentale gezondheid in typisch ontwikkelende en hoogbegaafde kinderen. Het onderzoek zal zich richten op twee processen die karakteristiek zijn voor de transitie van kindertijd naar adolescentie: i) extinctie leren en ii) sociale status. De post-doc zal het onderzoek uitvoeren en hierover rapporteren in peer-reviewed internationale wetenschappelijke tijdschriften.

Jouw profiel

  • Gepromoveerd in ontwikkelingspsychologie, klinische psychologie, gezondheidspsychologie of een gerelateerd vakgebied
  • Ambitie om een topwetenschapper te worden;
  • Zeer gemotiveerd en met interesse in het onderwerp van dit project;
  • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met programmeren (e-prime) en pre-registratie;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Goede sociale en organisatorische vaardigheden.

Wij bieden

De positie is per direct beschikbaar met uiterlijke startdatum van 1 augustus 2019 voor de duur van één jaar. Het betreft een aanstelling van 0.8 fte, salaris schaal 11.0 , conform de CAO Nederlandse Universiteiten.

Informatie

Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Dr. Marieke Bos

e-mail: m.g.n.bos@fsw.leidenuniv.nl en Dr. Kiki Zanolie email: c.k.k.zanolie@fsw.leidenuniv.nl

Solliciteren?

https://www.universiteitleiden.nl/vacatures/2019/q2/19-165-postdoc-ontwikkelingspsychologie